- Lidt orientering

Velkommen til Lidemark.

Sommeridyl i Lidemark

Lidemark er en mindre by i Køge kommune med ca. 80 husstande, fortrinsvis ejerboliger. Lidemark er fredeligt beliggende i landlige omgivelser omkranset af marker og i gåafstand fra skovene omkring Køge.
I Lidemark sogn er der endvidere en række fritliggende ejendomme og gårde, herunder bebyggelserne Druestrup og Gummerød.

Samtidig er Lidemark centralt placeret mellem Køge og Ringsted, der i bil nås på hhv. 15 og 25 minutter. Efter åbningen af motorvejstilkørslen ved Vemmedrup nås motorvejsnettet mod bl. a. København på under 10 minutter.

Skole og institutioner finder man i Bjæverskov små 3 km fra Lidemark.

Indkøbsmuligheder f. s. v. angår dagligvarer finder man i Bjæverskov og Vemmedrup og omfatter bl. a. SuperBrugsen, Netto og Rema 1000. Der er heller ikke langt til Ejby, hvor man finder Spar og Fakta.
I centeret i Bjæverskov er der tillige enkelte specialforretninger, og der er ugentligt besøg af ostebil og fiskebil. I Bjæverskov findes også både lægehus og tandlægeklinik.
Centralt i Lidemark finder man en frisørsalon.
Køge, der blot ligger 9 km fra Lidemark, tilbyder alle muligheder for indkøb (tøj, elektronik, hvidevarer, byggematerialer m. v.) samt adskillelige restauranter og cafeer. 2 gange om ugen er der torvedag med salg af frugt og grønt m. v.

I selve Lidemark findes forskellige mindre private virksomheder, jf. informationer under nyttige links.

Fra Lidemark er der busforbindelse til Bjæverskov (bus 244), hvorfra det er muligt at skifte til andre buslinjer mod bl. a. Køge, Borup og Ringsted. Endvidere forefindes en telebusordning, der drives af Movia.
S-tog mod København kan man stige på enten i Køge, Ølby eller den nye Køge Nord Station, hvor der er gode parkeringsforhold.
Fra Køge Nord kan man endvidere stige på en hurtigtogsforbindelse mod Københavns Hovedbanegård, der nås på 20 minutter, eller mod Fyn/Jylland.
Fra Lidemark tager det kun 15 minutter til Køge Nord i bil!

Centralt i Lidemark ligger et forsamlingshus, der kan lejes til fester og anvendes til aktiviteter, og hvor der med jævne mellemrum indbydes til fester, fællesspisning og fællesmøder.

I Lidemark er endvidere etableret et Bylaug, der samarbejder med forsamlingshuset om at tilbyde aktiviteter og fremme fællesskabet i byen.

På initiativ af bylauget blev der etableret fibernet i Lidemark by i 2020.

I Køge kommune er der etableret affaldssortering. Affald afhentes ifølge en affaldskalender, jf. afsnittet nyttige links. Afhentningen omfatter almindeligt affald, der afhentes på ugentlig eller 14 dages basis, samt en månedlig afhentning af hhv. glas, plastic, papir, metal samt storskrald. Både i Bjæverskov og Køge forefindes desuden genbrugspladser, hvortil kan opnås døgn adgang.

Den gamle skole i Lidemark


Scroll to Top